Желаете по-здрави коса, кожа и нокти? Употребявайте Омега 3

health supplements

Бъдете спокойни, вече не се тревожете за сухата кожа, чупливите нокти и изтощената коса. На пазара са Омега 3 мастни к-ни.

Ако случайно се замисляте какво точно представляват тези киселини и с какво реално са изгодни за организма, веднага ще обясним.

Омега 3 есенциалните киселини са безценни за тялото на човека, защото не се произвеждат в тялото ни. Затова е доста важно да си ги набавяме с продуктите, които приемаме и чрез хранителни добавки.

В продуктите Омега 3 най-широко се срещат в рибата, градинския чай, асаи, лененото масло, водораслите и спанака, маслото от рапица и орехите.

За съжаление, също доста често диетата ни не е в състояние да ни снабди с важните ползотворни хранителни съставки. Факторите за това са много – от една страна в бързото ежедневие нямаме достатъчно време да сготвим и сервираме у дома на близките си хора храната, от която наистина имат нужда. От друга – доста често сме неглежирани по отношение на храна и не си даваме сметка точно колко важно е да ядеме наистина добра и вкусна храна всеки ден. Много често прибягваме до засищащите, лесни и бързодостъпни, но с липса на големи хранителни качества ястия.

Друг повод да не поемаме достатъчно Омега-3 есенциални мастни к-ни с храната е даден определен привкус, като не ни се нрави. Доста мъже и жени, като пример не обичат спанак, риба и водорасли. Много рядко консумират в необходимите размери и от останалите имащи Омега 3 мастни киселини гозби.

За да се наваксат важните за нормалната дейност на организма Омега 3 е нужно да се взимат добавки.

Те се предлагат в разнообразни форми, но най-често се намират като на капсули или масло, като се приемат по разпоредба или позовавайки се на указанието на кутийката.

Омега-3 са здравословни мазнини, които спомагат за нормалния метаболизъм в нашия организъм.

Както за здрави нокти, коса и кожа Омега 3 есенциалните мастни к-ни са ползотворни и за много други неща.

Например консумирането на значителни нива Омега-3 мастни киселини спомага за надвиването на депресивни състояния.

Полезни са, ако се лекува високо артериално кръвно налягане, защото Омега-3 разреждат кръвта и редуцират по естествен начин много високото кръвно. Действат спомагащо за регулиране на лошия холестерол в кръвта ни.

Мастните к-ни влияят добре за неприятни болки в ставите, ревматоиден артрит и др.