Избор на матрак: Мемори или латекс ?

При избор на нов матрак, е много важно от какъв материал е той.


Сега, след като разгледахме някои от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при покупката на нов матрак, е време да разберете от какъв точно тип легло имате нужда.

По-долу ще ви запознаем с най-популярните опции. Ще опишем какви са, как се чувстват и кой може да харесате най-много.

Матрак от Мемори пяна

Избор на матрак: Мемори или латекс

Матраците с мемори пяна са изградени предимно с мемори пяна, материал, известен със своята бавна реакция на натиск и дълбока контурна прегръдка . Следователно те осигуряват огромно количество облекчаване на натиска при чувствителни места като раменете, бедрата и кръста.

Едно леко предупреждение за плътния материал е, че той има тенденция да улавя и абсорбира телесната топлина . Това може да е голям проблем за хората, на които винаги им е горещо.

Но в днешно време повечето марки нямат този досаден проблем, като вливат материалите си от мемори пяна с охлаждащи агенти като мед, гел или графит.

Такива удобни матраци са матраци магнифлекс, които може да намерите в сайта на https://orangefrog.bg/produkt-kategoriya/matratsi/magnifleks/

Матраците с мемори пяна, е най-подходяща за хора, които искат да се чувстват повече „в“ своя матрак, отколкото „отгоре“ върху него.
Страничните траверси, по-специално, могат да се възползват от дълбоката контурна прегръдка на материала, докато се притискат в леглото.

Най-лошото за този вид матраци: Мемори пяната е супер мек материал, така че вероятно няма да бъде достатъчно твърда за траверси. Ако искате ултра-твърдо усещане от вашия матрак, ще искате да пропуснете изцяло мемори пяната.

Матрак от Латекс

За разлика от мемори пяната, латексовата пяна има бърза реакция на натиск, така че е подскачаща и оживена . Освен това е изцяло естествен материал и може да бъде чудесно за хората насочени към екологичен начин на живот в търсене на органичен матрак. Освен това е естествено охлаждащо средство, което го маркира като хубава опция за хора, които не искат да им е горещо.


Най-доброто за тези матраци: Латексът може е удобен за почти всички хора, но особено за тези, които искат средна твърдост на матрака. Тези хора трябва да могат да се придвижват и да сменят позициите си с лекота, така че трябва да се възползват от естествения отскачане на латексната пяна. И както бе споменато по-горе, екологичните траверси вероятно ще се насладят на неговия органичен състав.

Лоши страни: Ако се нуждаете от дълбоко облекчаване на натиска в раменете или бедрата, латексът може да не е най-подходящият за вас. Материалът е мек и уютен, но няма да ви осигури същата прегръдка, която бихте получили от матрак с мемори пяна.
Един от най-популярните и широко използвани видове матраци, вътрешните матраци са най-предпочитаните в България .

Отличаващи се с високи секции от стоманени намотки, тези легла работят най-добре за онези след традиционната атмосфера на „старо училище“.
Ето защо препоръчваме вътрешни матраци за хора, които се нуждаят от голяма подкрепа на кръста. Те могат да действат добре и за тези, които предпочитат изключително подскачаща структура.

Най-лошото за: Матраците Innerspring няма да помогат много за тези, които се нуждаят от облекчаване на налягането, така че ако се справите с болки в бедрото, рамото или гърба , може да помислите за друг тип матраци.
След като разгледахме всички тези различни въпроси, ни остава едно последно затруднение: Какъв е вашият бюджет? Всеки купувач ще има различен отговор на този въпрос, но е важно да помислите за него, преди да започнете търсенето си. За щастие има невероятно удобни опции в целия спектър на заплащане, така че намирането на легло, което обичате, на ценовата точка, от която се нуждаете, не би трябвало да е проблем. Има обаче някои неща, които ще искате да имате предвид.