Какво е пилинг на лице?

Често говорим, колко важно е да използваме пилинг за лице, както ипочистването и ексфолирането на лицето, за да подобрите вашата кожа и да премахнете петната.

Ето защо, искаме да влезем по-дълбоко в темата пилинг за лице. Много жени, всъщност не знаят какви точно са тези продукти и какво включват за нашата кожа.

какво е пилинг за лице

В днешната публикация ще ви обясним какво е пилинг на лицето и как трябва да го въведем в нашите козметични процедури.

Ползите от пилинг на лицето

Концепцията идва от английското „peel“, което в основата си се превежда като испанската дума „pelar“. Това е процедура, при която се използват кератолитични вещества, които причиняват лека корозия на най-външните слоеве на кожата .

Това води до последващ процес на ексфолиране или лющене на клетките, разположени в най-външната част на кожата. Следователно целта на пилинга е да подобри качеството на кожната повърхност, която е подложена на патологичен процес на промяна или просто окислението, произведено от естественото ни стареене.

Правейки това значително намалява мъртвите клетки на тези най-отдалечени слоеве, освобождавайки ги и позволявате на по-младите клетки, произведени в по-дълбоки слоеве, да достигнат това ниво.

Този процес на физиологично подмладяване завършва за около един месец . Ако премахнем този остарял и окислен рогов слой, подхранващите процедури могат да проникнат по-ефективно и да постигнат благоприятни ефекти в светлият вид, сиянието и хидратацията на тъканите.

Видове химически пилинг

Ето затова трябва да правите разлика между химически пилинг в зависимост от техния кератолитичен ефект:
Поради високата сила на абразия на химическия пилинг, дерматологичната му употреба е ограничена до 1-2 процедури годишно.
По-повърхностните и нежни козметични пилинги обаче се препоръчват по-често: минимум веднъж седмично.

Такива продукти за пилинг за лице, ще намерите на https://www.biobeauty.bg/bg-catalog-details-10.html .

Неговият ефект е фокусиран върху премахването на натрупаните мъртви клетки от този слой и отстъпването на по-младите клетки, които са по-способни да абсорбират всички хранителни вещества.

Какви ефекти има пилингът на лицето върху кожата ни?

Подобрява цялостния външен вид на кожата, което е особено причинено от ефекта на стареене и слънчева светлина. Следователно има много индикации:

  • Намалява грозните леки белези,
  • Той скрива и коригира малките бръчки,

Намалява пигментационните нарушения на кожата, особено кафяви или кафеникаво-сиви петна, които се появяват на различни области на лицето (мелазма или хлоазма).
Накратко, подобрява повърхността на кожата, увеличавайки нейната хомогенност и получавайки ясен подмладяващ ефект .
Някои дерматологични препоръки …
Препоръчваме да извършвате вид повърхностен пилинг, като можете да го правите редовно с подходящите продукти.

Предварително и по правило ще определите кой тип кожа имате, за да търсите продукта и честотата, които са най-подходящи:
Смесена / мазна кожа: Като се има предвид, че това е тип кожа с по-голям компонент на мазна секреция, с по-дебел външен слой, където се натрупват повече мъртви клетки, препоръчваме да правите пилинг 1-2 пъти седмично.
Нормална / суха кожа: Те обикновено имат по-фин тъканен компонент, с тенденция към свръхчувствителност. Нормално е да правите пилинг веднъж месечно.