Натурална козметика – Защо да я използваме?

Новото поколение, все повече се интересува от натурална козметика, поради огромните ползи за здравето ни.

Когато търговците на дребно започват да забелязват промяна в продажбите – очевидно голямо търсене на по-чисти, то все повече магазини започват да я предлагат.

Органични продукти се купуват на база информиран избор, направен от потребители, които внимателно подбират продуктите, които използват.
Все повече хора в наши дни избират да пазаруват и използват натурална козметика, за да поддържат устойчивостта, да подкрепят местните магазини, да пазят природата и използват полезни съставки.

Ако сега започвате да търсите информация за такива продукти, то тези 5 стъпки, ще дадат отговор на всички Ваши въпроси:

1. Натуралната козметика е екологична

Да използвате натурални продукти и да водите екологичен начин на живот, е много по-лесно, отколкото си мислите.

Можете да водите начин на живот, който зачита земята, като купувате и използвате продукти, които не увреждат околната среда.
Започнете, като направите малки промени в продуктите, които вече използвате.

Например, като купувате и ядете храни с етикети като „естествени“, „органични“ и „местни източници“, ще почувствате „морално удовлетворение“ – че сте направили добро – за себе си и за света.

2.Натуралната козметика е без химикали

Химията има много приложения в нашето ежедневие и дори понякога се чудим дали бихме могли да оцелеем без нея – препарати, лекарства и лекарства, текстил, багрила и пигменти и торове – във всичко има химикали. Дори храна. Да, така е.

натурална козметика

Почти 80% от пакетираната храна, която получаваме днес, съдържа разнообразни химикали, някои от които са много вредни за здравето ни, като консерванти. Някои консерванти са свързани с неблагоприятни ефекти, които могат да включват неприятни реакции при хора, чувствителни към определен консервант или потенциален повишен риск от рак. Има ли изход? Да, като използвате био и натурална козметика.

Натуралната козметика може да се използва в много форми, от коса до продукти за лицето. Може да разгледате богатото разнообрзие на натурална козметика в сайта на Зона Натуре.

Без пестициди, химикали или обработени добавки, които да забавят системата ви, брането на органична храна означава по-малък риск от заболявания, заболявания и разстройства.

3. Натурална козметика се прави ръчно

Продукти, които са ръчно изработени натурално, предлагат по-високо качество и повече внимание към детайлите, освен че отнемат по-малко енергия от поточната линия за масово производство.

Това ги прави по-екологично устойчиви. Също така, когато купувате ръчно изработен продукт, местните занаятчии или местните независими фирми, които ги създават, дават по-голям процент от приходите си на своите общности, отколкото вериги.

4. Те не са произведени в завода

Защото естествените продукти са това, което са – естествени, те не се произвеждат във фабрики. Възможността да персонализирате покупката си, като се занимавате директно със занаятчиите, когато купувате естествени продукти, прави избора ви отворен за променяне на определени аспекти на продукта точно според вашите нужди.

5. Те са устойчиви

Използвайки природни продукти, вие задвижвате вашето икономическо и социално развитие и много „екосистемни услуги“, за да осигурите непрекъснато здрава планета – от чист въздух, вода, храна и суровини, до регулиране на болестите и пространство за отдих.